Loading...




Echipa de Fed Cup a Romaniei sustine sistemul Tenis10

27-01-2011
Alexandra Dulgheru, Sorana Cirstea, Monica Niculescu si Cristina Dinu - cvartetul care, in 2-4 februarie, ne va reprezenta in Grupa D a zonei Europa-Africa a Cupei Federatiei - vorbesc despre tenisul usor, distractiv si sanatos promovat de Tenis10.

Alexandra Dulgheru: “O idee foarte buna ca cei mici sa incerce asta, pentru ca numai prin incercare se poate afla daca fac un lucru bun sau nu. Eu sunt de parere sa inceapa cu aceasta idee si sa vada dupa un anumit timp daca merge. Copiii se adapteaza usor. Pentru ei chiar o sa fie o joaca.”

 

Sorana Cirstea: “M-am bucurat foarte mult cand am auzit de acest sistem, pentru ca am inceput foarte devreme, la 4 ani, si stiu ce uzura este pentru copiii atat de mici. Sincer, m-am bucurat sa aflu de aceasta initiativa, pentru ca pana la 10 ani practic n-ar trebui sa se puna atata presiune. Ar fi bine sa faca tenis de placere si sa se creeze acea pasiune. In general la noi in tara, copilul pana la 10 ani este foarte chinuit. Cred ca acest sistem e foarte bun. Ii ia un pic din presiune si il face sa-i placa mai mult. Eu zic ca ajuta sa nu fie atat de serios la inceput. E un sport in care ai o cariera extrem de lunga si cred eu ca se incepe prea devreme.”

 

Monica Niculescu: “Si eu m-as fi bucurat sa am un astfel de suport si turnee cand eram mica. E grozav! E important pentru toti copiii sa faca sport, sa fie sanatosi, mai ales cand li se ofera atatea. Ma bucur ca Tenis Partener, care totdeauna a fost alaturi de noi, jucatorii, a avut aceasta initiativa, in Romania. Este ceva fantastic si sper sa continue tot asa.”

 

Cristina Dinu: “E foarte bun acest sistem de joc pentru copii, pentru ca la inceput ei se joaca. Daca ii stresezi, copiii vor ajunge sa urasca tenisul, nu se vor simti bine pe teren. Cred ca e o idee foarte buna, gandita pentru ei. Vor incepe ca intr-o joaca si apoi le va placea foarte mult. Vor deveni atasati de acest sport.”