Loading...




Reguli noi in evenimentele Tenis10

19-05-2020
Impreuna vom face tenis in siguranta
 
In asteptarea revenirii la normalitate, am luat in considerare la modul cel mai strict adaptarea la regulile definite de catre Ministerului Tineretului si Sportului si Ministerului Sanatatii, referitor la conditiile practicarii sporturilor individuale in aer liber.
 
In spiritul acesta vom organiza evenimente cu un program mai aerisit, care sa reduca pe cat de mult posibil interactiunea jucatorilor intre seriile de meciuri. In acest sens grupele se vor limita la maximum 5 copii, care vor avea un singur supervizor si doua terenuri la dispozitie, totul pentru a reduce riscul epidemiologic. Se va introduce o pauza de 30 de minute intre seriile de meciuri, pentru dezinfectarea suprafetelor. 
 
In aceeasi idee se vor schimba temporar si regulile de acces in cluburile de tenis ce gazduiesc evenimente din calendarul Tenis10. Una din cele mai importante reguli este obligativitatea ca reprezentantii clubului sa realizeze un triaj epidemiologic la intrarea in baza, prin masurarea temperaturii si inscrierea datelor personale intr-un tabel nominal prezent la receptie.
 
Jucatorii vor avea acces in club cu un singur insotitor, iar locurile pentru insotitori vor fi clar delimitate. De asemenea, recomandam ca micii tenismeni sa vina gata echipati pentru meci. 
 
Si conduita din teren va suferi unele modificari. Salutul de la fileu, de la inceputul si finalul meciului, se va face de la distanta in perioada urmatoare, nefiind permis contactul fizic intre cei doi jucatori. Suplimentar, se recomanda dezinfectarea periodica a mainilor. Clubul va trebui sa asigure, pe fiecare teren, material dezinfectant pentru maini si echipament sportiv. Va rugam sa va informati cu privire la masurile sanitare luate de club, la fata locului.
 
Recomandam ca jucatorii sa poarte mansete si bandana, evitand sa-si atinga fata cu mana.
 
Clubul are datoria de a informa jucatorii si insotitorii, prin orice mijloace, in legatura cu regulile proprii si masurile specifice pe care le-a luat in incinta in sensul combaterii raspandirii bolilor.
 
Va dorim multa sanatate si va asteptam cat mai curand pe terenurile de tenis!