Loading...
Reguli noi in evenimentele Tenis10

19-05-2020
Impreuna vom face tenis in siguranta
 
In asteptarea revenirii la normalitate continuam pregatirea startului sezonului competitional de vara Tenis10 2020, iar noutatile vor fi multe si din cele mai diverse. Astfel, am luat in considerare la modul cel mai strict adaptarea la regulile incluse in ordinul Ministerului Tineretului si Sportului (nr. 565) si al Ministerului Sanatatii (nr. 806) din 13-05-2020, referitor la conditiile practicarii sporturilor individuale in aer liber.
In spiritul acesta vom incepe evenimentele cu un program mai aerisit, care sa reduca pe cat de mult posibil interactiunea jucatorilor intre seriile de meciuri. In acest sens grupele se vor limita la maximum 5 copii, care vor avea un singur supervizor si doua terenuri la dispozitie, totul pentru a reduce riscul epidemiologic. Se va introduce o pauza de 30 de minute intre seriile de meciuri, pentru dezinfectarea suprafetelor. 
 
In aceeasi idee se vor schimba temporar si regulile de acces in cluburile de tenis ce gazduiesc evenimente din calendarul Tenis10. Una din cele mai importante reguli este obligativitatea ca reprezentantii clubului sa realizeze un triaj epidemiologic la intrarea in baza, prin masurarea temperaturii si inscrierea datelor personale intr-un tabel nominal prezent la receptie.
Jucatorii vor avea acces in club cu un singur insotitor, iar locurile pentru insotitori vor fi clar delimitate.
De asemenea, micii tenismeni vor trebui sa vina gata echipati pentru meci, accesul la vestiare (cu exceptia toaletelor) urmand a fi interzis din motive de siguranta sanitara. 
Nu se va mai distribui apa la meciuri in aceasta perioada, astfel ca recomandarea este ca jucatorii sa isi aduca apa necesara. De asemenea, nu se va face sampling de produse si nici nu se vor oferi pachete de participare.
 
Si conduita din teren va suferi unele modificari. Salutul de la fileu, de la inceputul si finalul meciului, se va face de la distanta in perioada urmatoare, nefiind permis contactul fizic intre cei doi jucatori. 
 
Este interzisa schimbarea terenului in timpul partidei, dar se recomanda dezinfectarea periodica a mainilor. Clubul va trebui sa asigure, pe fiecare teren, material dezinfectant pentru maini si echipament sportiv.
Recomandam ca jucatorii sa poarte mansete si bandana, evitand sa-si atinga fata cu mana.
 
Clubul are datoria de a informa jucatorii si insotitorii, prin orice mijloace, in legatura cu regulile proprii si masurile specifice pe care le-a luat in incinta in sensul combaterii raspandirii bolilor.
 
Prima sesiune de antrenamente pre-competitionale din calendarul de vara este programata in 30-31 mai, la Nitech Sport Club, inscrierile urmand sa deschida pe 19 mai, la orele 20.00.
 
Va dorim multa sanatate si va asteptam cat mai curand pe terenurile de tenis!