Loading...




Tenis si zambete la Cupa Bucovina, sustinuta de Itsy Bitsy

30-09-2016
Zeci de copii s-au bucurat de o atmosfera competitionala deosebita

Weekendul 24-25 septembrie 2016 a inceput cu multa distractie pentru copiii participanti la turneul Platinum din Bucuresti - Cupa Bucovina sustinuta de Itsy Bitsy. Peste 40 de copii au luat parte la competitie, la nivelurile Rosu si Portocaliu. Startul l-a dat Miss Sassy cu o sesiune de incalzire, pe ritmuri muzicale alerte, in cadrul careia cei mici au fost provocati si la cateva jocuri distractive.  
 
Piticii au intrat in concurs cu mult entuziasm si au aratat cata pasiune exista pentru acest sport chiar de la varste fragede. Podiumul de la nivelul Rosu a fost ocupat in ordine de Albert Pipie, Stefan Ailincai si Iana Costea, din Galati. Doar un punct i-a lipsit Ianei sa mai urce o treapta a podiumului. In finala, Stefan si-a mai pierdut putin din concentrare, iar Albert a reusit sa se impuna cu 7 la 2.
 
In proba feminina de la nivelul Portocaliu, Diana Simionescu a reusit sa castige prima sa medalie de argint. In finala, ea a fost intrecuta de "vetereana" Andreea Otetea, totusi a trecut in semifinale de Ana Bacargiu cu 7 la 5. Ana si-a adjudecat medalia de bronz in finala mica, dupa un meci intens cu Ilica Marin. La baieti meciurile au fost mai echilibrate, multe dintre ele ajungand in prelungiri. Trei voinici ce poarta numele de Matei s-au urcat pe podium. Antonio Matei Anghel l-a invins in semifinala pe Florescu Matei, cu 12-10, calificandu-se astfel in finala unde a reusit un scor de 10-6 in fata lui Matei Bejuscu.
 
Duminica a venit randul pustilor inscrisi la nivelului Verde si doua nume noi s-au inscris pe lista campionilor Tenis10: Andrada Komarov si Andrei Dumitru. Dupa incalzirea facuta in compania echipei Miss Sassy, au inceput meciurile din grupe si copiii au fost sustinuti cu ropote de aplauze de pe margine. Multe dintre situatiile finale ale rezultatelor din grupe au fost echilibrate fiind nevoie de departajare la punct averaj.
 
In finala fetelor au ajuns doua concurente din afara Bucurestiului care s-au mai intalnit de multe ori in teren: Flavia Ogrezeanu, din Mioveni, si Andrada Komarov, din Ploiesti. Daca in grupe Flavia a reusit sa se impuna in fata Andradei, in finala turneului Andrada a cucerit medalia de aur. In lupta pentru medalia de bronz, Alexandra Racu a invins-o pe Kenzie Rabat si s-a clasat pe ultima treapta a podiumului.
 
Intrecerea baietilor a fost castigat de Andrei Dumitru care, aflat la prima participare in acest an, a reusit sa-si adjudece medalia de aur. Finala jucata impotriva lui Andrei Petcu a fost foarte echilibrata, iar Andrei Dumitru a realizat un joc bun si pe ultima suta de metri a castigat cu 10-8. In finala mica, Alberto Nuta, din Mioveni, a trecut cu 10-6 de Mark Popa si astfel echipa din judetul Arges s-a intors acasa plina de medalii.
 
Toti copiii, indiferent daca s-au calificat sau nu sau daca au trecut cu brio de adversari, s-au bucurat de un weekend plin, cu meciuri bune si o atmosfera frumoasa. Au plecat de la turneu incarcati de premiile oferite de sponsorul principal Bucovina, care a asigurat si sursa principala de hidratare a micilor jucatori, precum si de cele din partea Editurii Didactica Publishing House. Dupa festivitatea de premiere, toata lumea a asteptat cu sufletul la gura rezultatul tombolei pentru abonamentul la revista Gazeta Matematica. Biletul norocos a fost cel al Elenei Sara Dinu, careia ii dorim mult succes in rezolvarea problemelor!
 
Momente placute din timpul turneului, surprinse de obiectivul aparatului foto, pot fi revazute in galeria foto de pe pagina Facebook Tenis10.
 
Va multumim tuturor pentru participare si va uram sa aveti parte de meciuri frumoase in continuare si desigur de rezultate bune la scoala!