Loading...




Andreea Mitu, alaturi de copii la Turneul Campionilor

08-12-2015
Pe 13 decembrie, jucatoarea de tenis vine sa incurajeze campionii din Tenis10

La Turneul Campionilor, din 12-13 decembrie, de la CS Dinamo, ne vom bucura de un invitat special. Andreea Mitu, in varsta de 24 de ani, membra a Echipei de Fed Cup a Romaniei, a acceptat invitatia Tenis10 si va fi alaturi de micii campioni.

Aflata in prezent pe locul 97 in clasamentul WTA, Andreea a avut o contributie mare la victoria din meciul de baraj impotriva echipei Canadei pentru promovarea in Grupa I Mondiala a Fed Cup. Victoria memorabila impotriva celei mai bune jucatoare a Canadei, Eugenie Bouchard, locul 7 mondial in acel moment a adus echipa noastra in avantaj dandu-i mari sperante pentru calificare.  
Pana la intalnirea din teren, Andreea le transmite tuturor participantilor si sustinatorilor lor ganduri bune si cateva vorbe de incurajare.

Tenis10: Cu ce ganduri si mesaj vii la Turneul Campionilor al celor mai buni copii din Tenis10, in acest an?

Andreea Mitu:Ma bucur ca am fost invitata sa particip la acest eveniment. Este prima oara cand fac acest lucru si trebuie sa spun ca imi place sa fiu in preajma copiilor si cu siguranta va fi o experienta aparte.

Tenis10: Ce inseamna pentru tine tenisul si de la ce varsta ai imbratisat acest sport?

Andreea Mitu:Tenisul a devenit in timp jobul meu. Am inceput sa joc de la varsta de 7 ani, dar pana la 14 ani nu a fost niciun lucru stabilit concret. Atunci am castigat primul titlu de campioana nationala a Romaniei, iar o cariera in tenis a inceput sa prinda contur.

Tenis10: Care sunt regulile dupa care te ghidezi in viata de sportiv profesionist pentru a te pregati si pentru a reusi sa finalizezi cu bine fiecare joc?
Andreea Mitu:Sunt unele reguli nescrise pentru ca fiecare om, fiecare jucator are tabieturile si ticurile lui. In momentul in care te afli intr-un turneu tinzi sa faci aceleasi lucruri zi de zi, incepand cu inviorarea de dimineata, alimentatia pe care o alegi si incalzirea propriu-zisa. Apoi, mai sunt si mici tabieturi, cum ar fi cele legate de muzica pe care asculti inainte de meci. Sunt multe elemente de care ajungi sa tii cont si o serie de activitati care, repetate sistematic, contribuie la pregatirea zilnica in cadrul circuituitului.

Tenis10: Ce ar trebui sa stie fiecare copil sau tanar care isi indreapta acum atentia spre tenis? Ce sfaturi i-ai oferi, la ce ar trebui sa fie atent sau sa se concentreze?
Andreea Mitu:In primul rand, fiecare pusti trebuie sa se bucure si sa profite de anii copilariei. Eu am inceput sa joc in paralel cu activitatea scolara, insa abia cand am intrat la liceu m-am concentrat mai mult pe tenis. Sportul alb, si orice sport in general, trebuie practicat din placere, trebuie privit ca un hobby. Numai asa tot ceea ce vor face ei pe teren va avea eficienta maxima.

Tenis10: Stim ca si tatal tau, Petrus Mitu, care te-a sustinut mereu in cariera, joaca in Circuitul Tenis Partener si chiar a castigat cateva turnee. Ce sfaturi le-ai oferi parintilor in cazul in care au un copil pasionat de tenis? Ce mesaj ii transmiti tatalui tau?
Andreea Mitu: Am fost sustinuta inca de mica de familie, dar sfatul ar fi ca parintii sa aiba incredere in antrenori, sa ii lase sa-si faca treaba. Este greu sa fii receptiv cand primesti sfaturi si pareri din parti diferite. Este foarte important sa i se ofere antrenorului credibilitate 100%. Referitor la tata, am ajuns intr-un punct al carierei in care ii zic la fel ca si Roger Federer, in felul urmator: „Stai si uita-te, stiu ce am de facut!” si ii doresc sa castige cat mai multe turnee in Tenis Partener.

Tenis10: Cum apreciezi sistemul Tenis10, dedicat copiilor cu varste intre 4 si 10 ani, coordonat de MPG?
Andreea Mitu:Consider ca este un proiect foarte bun. Totodata, cred ca este esential  pentru copii si exact  ceea ce ne trebuie pentru a promova tenisul destinat celor mici.