Loading...




Circuitul Super 10 se pune in miscare

01-05-2015
Mastersul de la Bistrita, destinatia finala in 18-20 septembrie

Circuitul Super10 
este o noua provocare adusa de Sistemul Tenis10! Turneele Super 10 Cup aduc un plus la capitolul competitivitate si la elementele traditionale Tenis10, care promoveaza socializarea, fair-play-ului si bucuria de a juca tenis. Prin aceste turnee copiii isi testeaza abilitatile de a juca intr-un format competitional apropiat de cel traditional si in care nimeni nu pleaca pana la sfarsit!

Scopul este de a-i ajuta pe copii sa aplice intr-un mediu competitional strategia jocului de tenis invatata la antrenamente prin: numar mare de meciuri cu adversari diferiti care au niveluri de joc variate, organizarea atat a probei de simplu cat si de dublu, sistem de scor variat – seturi normale, seturi scurte, tiebreak. Stresul legat de obtinerea de puncte este eliminat, desi ideea de concurs ramane, copiii fiind rasplatiti cu premii atractive.

Sunt invitati sa participe toti jucatorii de nivel verde nascuti cel tarziu in anul 2005, indiferent daca au sau nu Pasaportul Tenis10 activat pe anul 2015. Vor participa primii 16 baieti si primele 16 fete in ordinea inscrierilor. In cazul in care se sunt mai multi doritori, locurile vor fi suplimentate in functie de disponibilitatea timpului si a terenurilor de joc.

Format de joc pentru turnee Super10:

A. SIMPLU: Jucatorii vor fi impartiti in 4 grupe de cate 4 jucatori, formate separat din baieti si fete. Meciurile din grupe constau intr-un set pana la 6 cu tiebreak la 6-6. Castigatorii grupelor vor juca semifinalele, urmand ca invingatorii sa-si dispute finala mare, iar invinsii finala mica. Meciurile din semifinale si finale se vor derula dupa sistemul cel mai bun din 3 seturi scurte (pana la 4).
B. DUBLU: Se va organiza proba de dublu la care se vor putea inscrie echipele la fata locului, indiferent de sex. Meciurile vor consta in tiebreak-uri pana la 10.
C. CONSOLARI: Cei care nu se califica in semifinale sunt inscrisi mai departe intr-un turneu Tenis10 care se va desfasura cu tiebreak-uri, in format traditional.
Perioada de desfasurare a fiecarui turneu este de vineri, incepand cu ora 16:00, pana duminica. In ziua de sambata se va desfasura si proba de dublu, iar duminica se va organiza proba de consolari si turneul pentru nivelurile portocaliu si rosu.

Finalistii fiecarui turneu din Circuitul Super 10 sunt invitati automat la Masters-ul care se va disputa la unul dintre cele mai noi cluburi din tara, Grand Slam Tennis Club care dispune de toate facilitatile necesare la standarde ridicate. In cazul in care numarul locurilor disponibile la Masters nu se completeaza, ar putea fi invitati si semifinalistii sau alti jucatori din tururile anterioare.

Din Circuitul Super10 fac parte probele de nivel verde organizate la urmatoarele turnee:
- Platinum de la Brasov din 16 mai
- Platinum de la Cluj din 30-31 mai
- Super 10 Cup din 5-7 iunie de la Bucuresti – Tenis Club 2000 Academia Sever Dron
- Super 10 Cup din 3-5 iulie de la Iasi – Tenis Club Leo
- Platinum Mamaia din 18-19 iulie
- Super 10 Cup din Albena din 30 iulie-2 august
- Platinum Chisinau din 29-30 august
- Platinum Oradea din 12-13 septembrie
 
Participantii in Circuitul Super10 vor primi recomandarea noastra de acceptare in turneul final al circuitului mondial Champions Bowl in cazul in care doresc sa participe. Champions Bowl este un circuit mondial pentru tinerii jucatori de tenis cu varsta cuprinsa intre 9 si 16 ani, care se organizeaza pentru fiecare an de varsta in parte, separat pentru baieti si fete. Cu recomandarea din partea Tenis10, coordonat de MPG, participantii in Circuitul Super 10 Cup se vor putea inscrie direct la turneul final ce va avea loc in Turcia, in perioada 18-25 octombrie. Acesta se va desfasura la Starlight Convention Center Thalasso Sports & Spa 5* Resort. Recomandarile de acceptare in turneul final se vor indrepta cu prioritate catre jucatorii cu cea mai buna performanta in Masters-ul de la Bistrita. Mai multe informatii despre turneul final al Champions Bowl se pot gasi aici.