Loading...




Copiii din Tenis10 cuceresc Albena

17-04-2015
In perioada 31 iulie-2 august sunteti invitati, cu mic, cu mare, la un festival al tenisului

In perioada 10-12 aprilie s-a organizat la Albena a 6-a editie a deja celebrului turneu international de tenis pentru copii. 34 de copii din Bulgaria, Romania, Cipru si Rusia au concurat pentru nivelurile portocaliu si verde.

Unii din copiii romani care au participat in Bulgaria au concurat cu numai o saptamana inainte in Winter Series Little Stars. Astfel, la portocaliu fete a jucat Flavia Ogrezeanu, la portocaliu baieti – Andrei Cozac, Alberto Nuta, la verde fete – Cozac Bianca si la verde baieti - Liviu Popirlan si Cosmin Istrate.

4 medalii de bronz si una de aur au reusit sa castige copiii nostri.

Reprezentanta noastra la portocaliu fete, Flavia Ogrezeanu a fost foarte incantata ca a reusit sa intalneasca jucatoare foarte bine pregatite care aveau o tactica foarte buna. „Am incercat sa joc cel mai bun tenis al meu, sa castig punct cu punct si sa nu ma gandesc la faptul ca am in fata mea adversare foarte puternice si cu experienta. Sunt foarte bucuroasa ca am reusit sa termin competitia pe locul 3 si sa obtin medalia de bronz”, ne-a declarat Flavia care multumeste tuturor pentru increderea acordata si in special antrenorului ei, Robert Bina.

Baietii portocalii care ne-au reprezentat tara, Andrei Cozac (TC 2000 Bucuresti) si Alberto Nuta (CS Mioveni) s-au oprit amandoi in semifinale aducand pentru Romania 2 medalii de bronz.

La verde fete, Cozac Bianca a cucerit a 4-a medalie de bronz. Atat ea cat si fratele ei Andrei si parintii au fost foarte incantati de turneul organizat in Albena si doresc sa revina si la turneul organizat de MPG in colaborare cu prietenii nostri bulgari. Asa ca, va asteptam pe toti, cu mic cu mare in perioada 31 iulie – 2 august la un festival al tenisului organizat atat pentru copii cat si pentru adulti.

Finala de la verde a fost declarata de toata lumea meciul turneului. Ne bucuram de faptul ca protagonistul principal a fost Liviu Popirlan, din Craiova. La nivelul verde, turneul s-a jucat pana in finala cu un set pana la 6, iar finala s-a disputat dupa sistemul cel mai bun din 3 seturi scurte pana la 4. In primul tur Liviu a beneficiat de bye, iar in turul al doilea a trecut usor cu 6-0 de Kostilev Leopold din Bulgaria. De-abia in semifinale a inceput greul, reusind sa castige cu 6-4 impotriva lui Georgiev Georgi din Svelingrad. Finala jucata impotriva altui jucator bulgar, Pavel Marinov, a fost dramatica, circa 100 de oameni urmarind-o cu sufletul al gura. Liviu a castigat primul set cu 5-3, dar l-a pierdut pe al doilea la tiebreak. In setul decisiv Pavel a condus cu 3-2 si 40-15 avand  doua mingi de meci, insa Liviu n-a renuntat la lupta si a revenit in meci castigand game dupa game si reusind sa fructifice a 3-a sa sansa de titlu, scorul final fiind 5-3; 4-5(5); 5-3. Dupa aproape 2 ore de joc, ambii jucatori au fost felicitati de cei peste 100 de spectatori din tribune atat pentru spectacolul oferit cat si pentru dramatismul meciului.

Al 2-lea roman de la nivelul verde baieti, Cosmin Istrate, desi a pierdut primul meci, a reusit sa castige turneul de consolare si sa aduca acasa inca o medalie.

Echipa Tenis 10 ii felicita pe toti copiii care ne-au reprezentat cu succes si va asteapta la turneele Super 10 din Bucuresti,  4-6 iunie; Iasi, 3-5 iulie; Albena, 31 iulie-2 august si la Mastersul Super10 de la Bistrita din 18-20 septembrie. Mai multe detalii despre Circuitul Super 10 in curand!

Cateva poze de la turneu din Albena pot fi consultate aici. De asemenea, printr-un click aici puteti gasi oferta de training camp-uri a clubului de tenis din Albena.