Loading...




Podiumul de la Verde, dominat de... Andrei!

15-12-2014
Doua zile pline energie la Turneul Campionilor 2014

Duminica, 14 decembrie, numele Andrei se pare ca a purtat noroc. Ocupantii podiumului la cea de a cincea editie a Turneului Campionilor au avut toti acest nume.

Andrei Daniel Gherasim, in varsta de 10 ani, a luat locul I la nivelul Verde, dupa cateva meciuri pline de intensitate, concentrare si nerv. Dupa o zi incarcata de tenis si de pasiune, pe care publicul a simtit-o in fiecare lovitura, lupta pentru cel mai ravnit titlu s-a dat strans in finala Turneului Campionilor 2014. Andrei Daniel Gherasim si Andrei Dimitrie Gherman, ocupantul locului II, au aratat audientei, formate din arbitri, antrenori, parinti, rude si organizatori, dar si invitatei speciale Irina Begu, cat talent si cata pasiune poate exista in doi copii de 10 ani. Ocupantul locului trei a fost Razvan Andrei Tudor, in varsta de 9 ani.

„A fost super grea ziua de astazi, am dat de niste jucatori foarte buni. Am muncit si am dat tot ce am putut si am fost cu capul sus!”, ne-a spus Andrei Gherasim la finalul jocului, strangand bine cupa de campion in mana. In plus, ne-a marturisit ca isi doreste sa se numere candva printre primii 5 jucatori la nivel mondial si s-a declarat fan infocat al lui Roger Federer.

La fel de pasionat de tenis este si Andrei Gherman. „Pentru mine tenisul inseamna un pas inainte, adica eu cred ca este cel mai complet sport. In finala la Turneul Campionilor a fost foarte greu. Baiatul acela a fost mai bun decat mine”, a povestit micul campion care nu rateaza niciun meci al lui Rafael Nadal. Nu numai ca il admira, dar chiar a reusit sa aplice una dintre tehnicile sale. „Lovitura aceea pe care o duc peste cap, acum mi-a reusit! Am exersat mult ca sa imi iasa, iar cateodata m-am lovit. Dar iubesc tenisul! M-a facut sa fiu mai rapid, sa am mai multa incredere in mine si sa nu ma enervez”, a completat Andrei Gherman.

Castigatorul Turneului Campionilor 2014, Andrei Gherasim le-a transmis un mesaj tuturor copiilor, in ajunul sarbatorilor de iarna si al anului nou: „Sa invete pentru ca este un sport foarte frumos si extraordinar si sa ajunga undeva, printre campionii mondiali!”.

Cel mai asteptat eveniment al anului din Circuitul Tenis 10, coordonat de MPG, s-a desfasurat la Clubul Sportiv Dinamo din Capitala, iar la finalul zilei de duminica, pustii au avut ocazia sa ii stranga mana Irinei Begu, care a fost invitata special la Turneul Campionilor. Jucatoarea de tenis care ocupa locul 41 in lume in clasamentul WTA a dat zeci de autografe, pe diplome si pe mingile de meci, a facut poze cu cei mici si le-a oferit cupele celor trei ocupanti ai podiumului la nivelul Verde.

„Ma bucur foarte mult pentru ca sunt aici pentru ca iubesc copiii si imi face placere de fiecare data cand sunt in preajma lor. Tenisul  este un sport foarte frumos, te dezvolta foarte bine si ii indrum pe toti copiii sa il practice. La fel ii indrum si pe parinti sa ii sprijine cat mai mult si sa fie alaturi de ei pentru ca atunci cand cresc au nevoie de acest ajutor”, ne-a declarat Irina Begu.

La editia a 5-a a Turneului Campionilor, au fost invitati sa participe 130 de pusti care au castigat cel putin un turneu in perioada aprilie-octombrie din acest an in Circuitul Tenis 10, cel mai mare sistem dedicat copiilor, intre 4 si 10 ani, din toata tara.