Loading...




Dorka Petroczki si Tudor Butuza, campioni

14-12-2014
La Rosu si Portocaliu – Turneul Campionilor 2014
Ziua a inceput relaxat, cu meciurile din Grupe, apoi concentrarea a luat locul distractiei, pe masura ce micii campioni avansau pe tabloul eliminatoriu de Rosu si Portocaliu. Au fost multe aplauze si multe lacrimi atat de tristete cat si de bucurie. Pana la urma totul s-a incheiat, ca de obicei, cu sosirea lui Mos Craciun, incarcat de daruri pentru toti participantii. Atunci nu a mai contat clasamentul, victoriile sau infrangerile, toti copiii fiind la fel de entuziasmati de aparitia mosului. 
 
Ce s-a intamplat insa in competitie?
La Rosu, finala s-a disputat intre  Dorka Petroczki si Andrei Hanganu, scor 10-7 pentru Dorka, ce a demonstrat ca la Odorheiu Secuiesc nivelul tenisului este unul foarte ridicat. Pe 3 a terminat Luca Gheorghescu, invingand dupa un meci foarte disputat, pe Andrada Komarov cu scorul de 10-8.

Erzsebet Orban, cea care o antreneaza pe Dorka Petroczki, ne-a declarat: “Dorka are 7 ani si 4 luni si joaca tenis de un an si jumate. La Turneul Campionilor de anul trecut a terminat pe 3, desi veniseram cu sperante mai mari decat anul acesta. Astfel acum nu ne propuseseram un obiectiv prea indraznet tocmai pentru a nu fi dezamagirea prea mare; si iat-o azi campioana. Cred ca deocamdata nu realizeaza ce inseamna sa fii campion la un astfel de turneu. Eu insa ii prevad un viitor mare. Sper sa ajunga la fel ca Simona Halep”.

La Portocaliu, meciurile au fost destul de tensionate, in finala ajungand Tudor Butuza si Yannick Alexandrescu. Desi scorul nu arata, finala urmarita de pe margine de circa 100 de copii, parinti, antrenori, organizatori a fost foarte disputata, fiecare traind cu intensitate maxima fiecare minge lovita de cei doi protagonisti. Putin mai concentrat, Tudor a reusist sa-si adjudece titlul cu scorul de 7-4, la final prabusindu-se pe zgura cuprins de emotii. Aceleasi emotii l-au impiedicat sa ne dea o declaratie, reusind doar sa spuna ca si-a indeplinit un vis. In finala mica pentru locul 3, Ana Mocanu, singura fata din careul de asi a reusit sa treaca de Igori Gargalik din Republica Moldova cu scorul de 7-5.

Echipa Tenis10 felicita toti participantii pentru rezultatele exceptionale obtinute si ii asteapta pe micii sportivi si in 2015 cu noi experiente frumoase.

Foto:
- randul de sus, nivelul portocaliu: stanga - Yannick Alexandrescu (finalist), mijloc - Tudor Butuza (campion), dreapta - Ana Mocanu (locul 3)
- randul de jos, nivelul rosu: stanga - Andrei Hanganu (finalist), mijloc - Dorka Petroczki (campioana), dreapta - Luca Gheorghescu (locul 3)