Loading...
De ce e necesar?
"Testul Alb" este o etapa premergatoare participarii in competitiile Tenis10.
"Testul Alb" a aparut din nevoia ca, in urma initierii in tenis, sa existe garantia ca fiecare copil in parte a atins un anumit stadiu al abilitatilor sale, inainte de a intra in turneele Tenis10.

In ce consta?
Copilul odata initiat va fi testat in ceea ce priveste nivelul general de indemanare si cunostintele teoretice referitoare la tenis.

Unde il sustin?
Pentru a ajunge sa sustina "Testul Alb", jucatorul sau reprezentantul acestuia este sfatuit sa acceseze sectiunea "Cluburi" existenta pe site-ul Tenis10. Din lista de cluburi, jucatorul se orienteaza dupa cele in dreptul carora apare indicatorul "Testul Alb" si, in functie de preferinte, si-l alege pe cel la care urmeaza sa dea "Testul Alb". In acest scop, va avea la dispozitie, ca modalitati de contact, numarul de telefon si adresa de e-mail a reprezentantului clubului respectiv. Desi unele cluburi au decis sa ofere gratuit "Testul Alb", fiecare club are dreptul sa stabileasca o suma de bani perceputa ca taxa de sustinere a acestuia, suma maxima recomandata de Tenis10 fiind de 15 RON. Detaliile privind taxa de sustinere a "Testului Alb" se regasesc in sectiunea "Cluburi", in dreptul fiecarui club partener.

Cum stiu ca l-am trecut?
Odata sustinut "Testul Alb", in situatia in care a fost trecut cu succes, parintele sau reprezentantul copilului in Tenis10 va primi din partea antrenorului recomandarea nivelului de joc la care copilul se va putea inscrie in turneele Tenis10.

Care sunt pasii urmatori?
Parintele va selecta nivelul de joc recomandat de antrenor in contul personal al copilului de pe site-ul Tenis10. Optiunile de selectie vor fi conditionate de varsta copilului inscris, astfel incat unui copil de 9 ani, de exemplu, ii vor fi afisate doar nivelurile Portocaliu si Verde. Daca nivelul de joc recomandat de antrenor este diferit de cel pe care il puteti selecta in contul personal, va rugam sa ne scrieti la tenis10@mpg.com.ro. Dupa selectarea nivelului de joc si achizitia Pasaportului Tenis10, puteti inscrie copilul la oricare dintre turneele din calendarul competitional.
Testul tehnic

Pe un teren aferent nivelului rosu, mingea este lansata de antrenor in zona careului de serviciu. Elevul va executa: trei lovituri de dreapta, trei lovituri de rever, trei voleuri de dreapta, trei voleuri de rever, patru smeciuri (doua din voleu si doua dupa saritura mingii), sase servicii (trei din partea dreapta si trei din partea stanga a terenului).

Nota: Serviciul trebuie executat in diagonala, nu neaparat in careul respectiv.

Pentru fiecare lovitura executata se acorda maxim doua puncte: un punct pentru corectitudinea tehnicii si inca unul daca mingea cade in terenul advers.
In calcularea punctajului, se elimina sistematic cea mai slaba din cele trei incercari ale fiecarei executii (pentru smeci se elimina o singura incercare din totalul de patru, iar pentru serviciu se elimina doua din totalul de sase incercari – cate una din fiecare parte a terenului).

Totalul maxim este de 30 de puncte. Pentru a trece testul tehnic, sunt necesare minimum 15 puncte.
Testul de indemanare

Are ca scop verificarea capacitatilor de atentie, de concentrare si de deplasare pe teren ale copilului.

Cate un con (sau o racheta) va fi asezat la incrucisarea liniilor si a liniilor cu fileul. Apar astfel noua campuri: trei pe linia din spatele terenului, trei pe linia de serviciu si trei langa fileu. Jucatorul are la dispozitie noua mingi si, deplasandu-se in alergare, trebuie sa aseze cate una pe fiecare din aceste tinte, fara limita de timp, dar fara ca mingile sa cada.

Pentru a trece testul de indeminare, trebuie asezate corect minimum sapte mingi din cele noua.
 
Testul intrebarilor
Foaie punctaj
download

Trei intrebari simple despre jocul de tenis vor testa cunostintele teoretice ale jucatorului: o intrebare din tehnica (exemplu: Ce inseamna minge lovita din voleu?), una despre scor (exemplu: Unde servesti la 30-15?) si una de ordin general (exemplu: Care este cel mai bun jucator de tenis pe care il cunosti?).
Nota: In eventualitatea in care un copil nu reuseste sa treaca "Testul Alb", il poate sustine din nou cu orice ocazie, dupa ce isi va fi imbunatatit, in prealabil, prin antrenamente si studiu, acele aspecte care i-au atras depunctarea.

Cauta cluburi unde poti sustine Testul Alb