Loading...




Peste 380 de copii inscrisi in sistemul Tenis10

15-07-2010
Masura succesului de care se bucura noul proiect Tenis10 (www.tenis10.ro) este data in primul rand de numarul mare de copii care au achizitionat un pasaport, in vederea participarii la competitiile BCR Tenis10.

Peste 380 de copii din toata tara urmaresc la ora actuala cu interes calendarul competitional BCR Tenis10. Astfel, ei pot sa participe la intrecerile organizate in orasul lor sau – de ce nu!? – sa calatoreasca, alaturi de cei dragi, in tara, impletind placerea excursiei cu emotiile competitiei. 

Lansat in luna mai 2010, sistemul competitional propus de Tenis Partener este conceput pe trei niveluri de joc (Rosu, Portocaliu, Verde), pentru copiii intre 4 si 10 ani care iau contact pentru prima oara cu tenisul sau il cunosc prea putin, punand la dispozitia cluburilor doritoare sa organizeze turnee kit-uri speciale de joc, concepute in vederea invatarii tenisului in joaca, folosind terenuri, rachete si mingi calibrate special pentru copii.

Este pentru prima data in Romania cand cineva se gandeste la cei mai mici dintre jucatori, la nevoile lor speciale. Sistemul se vrea, printre altele, o solutie la inerentele neajunsuri determinate de lipsa de compatibilitate dintre nivelul de dezvoltare fizica a copiilor si echipamentul de joc din tenisul clasic. De altfel, ITF a decretat ca, incepand cu 2012, copiii din intreaga lume sa fie initiati numai astfel in tainele acestui sport, fapt care dovedeste, inca o data, statutul de pionierat al proiectului Tenis10.