Loading...




Care sunt secretele campionilor Tenis10

15-12-2016
Micii tenismeni ne-au impartasit cateva ganduri la Turneul Campionilor 2016

Novak Djokovic, Rafael Nadal, Simona Halep, Horia Tecau, Florin Mergea sunt nume mari care apar des pe buzele copiilor pasionati de sportul alb. Dar parca distanta nu mai pare atat de uriasa intre aceste vedete de pe scena internationala a tenisului si micii tenismeni dupa ce urmaresti o editie precum cea a Turneul Campionilor, care a avut loc weekendul trecut pe terenurile CS Dinamo din Capitala. Au fost prezenti cei mai buni jucatori din tara, dar si din Republica Moldova si Bulgaria, toti detinand deja titluri de campioni castigate in perioada aprilie-octombrie 2016 in Circuitul Tenis10.
 
Copii cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani au demonstrat ca pot oferi un spectacol grozav, un tenis de calitate si ca, in scurta experienta de viata, pot avea o atitudine de adevarati campioni.
 
In urma celei de a 7-a editii a Turneului Campionilor, dupa competitiile desfasurate sambata, cel mai inalt loc de pe podium la nivelul Rosu i-a revenit lui Albert Ionut Pipie din Alexandria. La numai cei 6 ani ai sai, Albert are o atitudine relaxata si ne raspunde cu seriozitate la intrebari.
 
Am reusit sa castig Turneul Campionilor! Nu a fost prea greu pentru ca i-am batut usor. Am dat si inalt, am dat si pe colturi si... s-a terminat!”, ne-a spus Albert. A zambit insa cand ne-a vorbit despre sportul sau preferat. „Joc de un an de zile, ma antrenez de 3 ori pe saptamana si voi continua sa joc. Loviturile sunt frumoase, serviciul si voleul e frumos. Imi place si ca intalnesc alti copii si ne imprietenim, totul imi place la tenis!”, a punctat Albert.
Campioana care a ocupat locul 1 la nivelul Portocaliu a batut drum lung pentru a fi la aceste traditional turneu in Bucuresti. Iana Semichina, in varsta de 8 ani, este din Chisinau, este o fire vesela si deschisa si are o mare pasiune pentru tenis insuflata de familie.
„A fost foarte greu, am jucat 8 meciuri si pe toate le-am castigat. Ma antrenez destul de mult si joc de 2 ani. Imi place foarte mult tenisul. Tatal si bunica sunt antrenori si m-au invatat si ma incurajeaza mereu. Mi se pare interesant jocul, imi place sa cunosc mai multa lume si vreau sa ajung mare campioana, la fel ca Simona Halep”, ne-a marturisit Iana.
Duminica a fost dedicata infruntarii campionilor de la nivelul Verde din Tenis10.
Dupa cateva ore bune in teren si meciuri pline de tensiune si un joc excelent a venit randul premierii castigatorilor. Medaliile de aur au fost cucerite de jucatorii din Mioveni.
 
„A fost minunat sa traiesc senzatia castigarii locului 1 la Turneul Campionilor Tenis10 2016. Mai mult decat atat, am fost fericita de prima victorie in meciul cu Andrada Ekaterina Komarov, in fata careia am pierdut de mai multe ori. O finala castigata astfel, mai ales la cel mai important turneu al anului in Tenis10, a fost de nepretuit! Voi participa in continuare cu mare placere in turneele din circuit, inca doi ani, cat imi mai permite varsta”, ne-a declarat Flavia-Elena Ogrezeanu, campioana la nivelul Verde - fete.
 
La randul sau, Matei Lucian Seciu ne-a povestit cum a decurs ziua pentru el: „Am fost foarte incantat ca am reusit sa devin campion de Verde la Turneul Campionilor 2016. A fost cu atat mai frumos cu cat anul acesta chiar nu mai aveam de gand sa particip. Abia cu o luna inainte de turneu m-am decis sa accept invitatia Tenis10. Daca pana acum cea mai buna performanta a mea la un Turneu al Campionilor a fost finala pierduta in 2015 in fata lui Alexandru Nicolae, anul acesta am fost favorit si am reusit sa confirm din aceasta postura. Acest loc 1 va fi o amintire frumoasa de la ultimul meu Turneu al Campionilor jucat in Tenis10”.
 
Pe langa placerea si bucuria de a juca tenis, copiii ne-au impresionat prin seriozitate si ambitie si mai ales prin talentul pe care l-au aratat la acest eveniment mult asteptat din an. Parintii au apreciat ca Tenis10 a avut si are un rol important in descoperirea si dezvoltarea pasiunii copiilor pentru acest sport si ca turneele organizate sunt la un nivel inalt calitativ.

Va multumim tuturor pentru ca ati fost alaturi de noi si pentru ca sunteti exceptionali!