Loading...




Pentru educatie nu exista vacanta!

22-07-2015


Perioada preferata a copiilor este vacanta si, dintre toate pauzele de la mersul zilnic la scoala, favorita este vacanta de vara. Asa a fost si asa va ramane pentru toti copiii. Stim ca temele de vacanta se fac abia de la 1 septembrie incolo, asa ca te poti consola cu gandul ca si tu ai fost candva elev... Cel mai bine este sa gasesti o metoda distractiva prin care sa reactivezi cunostintele acumulate in timpul anului scolar. Iata cateva idei despre cum poti aborda cu diplomatie aceasta situatie!

Filme educative pentru copii

Daca se uita la filme, copiii sunt mai receptivi la mesajele la care sunt expusi. Cauta filme educative si, dupa vizionare, discuta cu cel mic si provoaca-l sa iti povesteasca ce s-a intamplat, care este personajul sau preferat, de ce si cum ar fi facut in cea mai dificila situatie in locul acestuia. Intreaba-l daca si de ce se regaseste in acest personaj. Si impreuna puteti sa discutati morala filmului, iar tu poti imbogati experienta cu o poveste similara din copilaria ta.

Scoli de vara

Exista multe programe speciale pentru perioada verii, pe diferite domenii, astfel incat poti alege o Scoala de vara in functie de preferintele si talentul copilului tau. Cauta ofertele asociatiilor si fundatiilor sau chiar ale institutiilor de invatamant. Sigur vei gasi o optiune atractiva. Pe langa cunostintele acumulate intr-un astfel de program, copilul va socializa si poate lega prietenii cu cei care au pasiuni similare.

Concurs de cunostinte generale in casa

Jucati-va de-a concursurile: poti face cateva fise tip chestionar, pe care sa le pui in joc pe parcursul unei luni si, in functie de rezultate, sa premiezi copilul cu un weekend special in parcul de distractii sau la strand. Sau jucati-va faimosul TOMANAP, iar daca varsta ii permite, organizeaza un campionat, pe continente.

Start la competitia de lectura

Copiii sunt competitivi si poti specula aceasta trasatura in avantajul tuturor: faceti o competitie de lectura la care toata lumea din casa participa. Fiecare citeste ce ii place, dar scara de evaluare este similara, de exemplu numarul de carti parcurse. Daca cel mic are un gen preferat de literatura este ocazia perfecta sa isi imbogateasca biblioteca. Important este sa stabiliti o miza si sa respectati cu totii regulile jocului. Daca voi, parintii, ati planificat o iesire surpriza, puteti sa o inscrieti ca premiu pentru aceasta competitie si sa motivati astfel participarea copilului.
O idee interesanta ar fi sa implicati si partenerii de joaca ai copilului vostru in cateva dintre aceste activitati. In orice forma veti alege sa dati si o dimensiune educativa vacantei de vara, Bebe Bucovina este alaturi de voi cu o cutie ingenioasa cu apa in ambalaj ultraigienic care asigura calitatea apei dupa desigilare, cu un robinet usor de folosit si de catre copii.

Distractie placuta!