Loading...




Cum alegem un sport potrivit pentru copilul nostru?

31-07-2014

Atunci cand alegem un sport pentru copilul nostru trebuie sa ne gandim in primul rand care este tipul sau de temperament. In vreme ce unii copii au o inclinatie naturala fata de sporturile de echipa, altti se pot simti mult mai bine in activitati axate pe efortul individual. Exista un sport potrivit pentru fiecare – de la fotbal, baschet si volei pentru un copil inclinat spre sporturile de echipa, la tenis, scrima, karate, dans si inot pentru un copil care prefera sa joace de unul singur.

Varsta are de asemenea un rol important in alegerea unui sport. Majoritatea specialistilor sunt de acord ca momentul cel mai potrivit pentru ca micutul tau sa practice sporturi de competitie este intre 8 si 12 ani. Acum el este apt din punct de vedere fizic si emotional sa practice mai intens fotbalul, tenisul, hocheiul sau baschetul. Inaintea acestei varste, in primele clase de scoala si mai cu seama mai devreme de 7-8 ani nu este recomandat sa il lasi sa practice sporturi de contact.  
Integrarea “intr-o echipa” se poate face dupa 4 ani si cu siguranta va avea un impact pozitiv asupra modului in care va relationa copilul tau cu ceilalti. Copilul va invata sa fie responsabil pentru propriile performante, sa colaboreze cu cei de langa el, sa aiba un obiectiv. In plus, va capata incredere in fortele proprii si isi va dezvolta devreme o atitudine de fairplay. Daca va ganditi la sport de performanta, iata care sunt limitele de varsta pentru profesionisti: 
Atletism: alegare de fond: 14 ani; alergare de viteza: 12 ani; sarituri: 8 ani (competitie – 14 ani)
Sporturi de contact: scrima: 8 ani; judo: 7 ani
Sporturi cu mingea: baschet (panou mic): 8 ani; fotbal: 8 ani; handbal: 9 ani (competitie – 12 ani); rugby: 9 ani; hochei: 9 ani; volei: 12 ani; polo: 12 ani; golf: 7 ani; ping-pong: 6 ani; tenis: 8 ani
Sporturi artistice: dans ritmic: 3 ani; dansuri clasice: 4 ani; dansuri moderne: 14 ani; gimnastica: 7 ani (competitie – 10 ani)
Alte sporturi: alpinism: 14 – 15 ani; hochei pe gheata: 6 ani; patinaj: 6 ani; role: 4 ani; schi: 6 ani; ciclism: 8 ani; echitatie: 6 ani
Orice sport ati alege, ascultati-va copilul, tineti cont de ceea ce ii place si de aptitudinile pe care observati ca le arata. Si nu uitati, in sport, de performanta sau doar de placere, suportul major este oferit de alimentatia sanatoasa si de hidratare.
Pentru campioni, apa minerala naturala Bucovina vine cu un sistem de dozare interesant care va fi cu siguranta foarte atractiv pentru copii. Ei isi vor putea umple singuri sticluta pentru antrenament de la robinetul cutiei de Bebe Bucovina. Ambalajul ultraigienic, produs in mediu steril, unic pe piata apelor minerale naturale din Romania, asigura mentinerea proprietatilor apei Bucovina, chiar si dupa deschidere. Apa minerala naturala plata Bucovina are cel mai mic reziduu sec dintre toate apele din Romania (74mg/l, total minerale dizolvate la 180°C) si este recomandata de Institulul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului “Alfred Rusescu” pentru consumul zilnic si prepararea hranei copiilor.